Kmetija Matijovc
Kmetija Matijovc
Podbrezje 192, 4202 Naklo

Oglejte si našo ponudbo Kontakt in zemljevid

Kmetija Matijovc

V Podbrezjah na Matijevčevi kmetiji sedaj gospodari že deseti rod Jegličev. Priimek Jeglič je v družinski kroniki zapisan že leta 1630, ko se je rodil Andrej Jeglič. Od leta 1657 se je vsem naslednjim gospodarjem njihovo ime začelo s črko J (Jurij, Jakob, Jernej,…). Upamo, da se bo tradicija JJ nadaljevala tudi v enajstem rodu.

Kmetija se je iz roda v rod povečevala in gospodarsko krepila. Sedaj obdelujemo 23 hektarjev lastnih in najetih zemljišč (njive, sadovnjaki, travniki,…) in gospodarimo s 15 hektarji gozda. V zadnjih letih smo celotno kmetijo preusmerili v integrirano predelavo: že leta 1991 smo pričeli z integrirano pridelavo sadja, leta 2001 smo nadaljevali z integrirano predelavo zelenjave, v letu 2004 pa še z integriranim poljedelstvom. Leta 2018 pa smo s sadjem in predelavo sadja vstopili v shemo “Izbrana kakovost Slovenije”.

Od sadja pridelujemo predvsem jabolka, hruške, češnje, slive in orehe. Večino jabolk in hrušk prodamo kot namizno sadje, del pa predelamo v jabolčni sok, jabolčni kis in skuhamo viljamovko, ter različna druga žganja. Nekaj jabolk, hrušk in sliv pa tudi posušimo v krhlje in jabolčni čips.

Na njivah pridelujemo zgodnji in pozni krompir, rdeče in belo zelje, repo, česen, jedilne in okrasne bučke, piro, ajdo in oljno ogrščico. Nekaj zelja in repe tudi naribamo in klasično kisamo v kadeh in s prodajo pričnemo po 1. novembru.

Ajdo in piro zmeljemo v polnozrnato moko, oljno ogrščico pa hladno stisnemo v repično olje.
Vse pridelke je možno pri nas kupiti tudi preko zime do zgodnjega poletja, oziroma dokler zaloge na poidejo. Za njihovo skladiščenje imamo dve sodobni hladilnici.


  • Certifikati Integrirana pridelava

  • Integrirani Integrirani
     

Naša ponudba

zelje

Belo in rdeče zelje za solato in ribanje
Varaždinsko zelje za kisanje celih glav
Kislo zelje

 

Sezona: September do January

Cena: Za ceno pokličite na 041 538 583
zelje
×

Opozorilo!

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

KONTAKT

Stopite v kontakt. Pošljite sporočilo:

Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem