EKOLOŠKA KMETIJA PODGRAJŠEK
EKOLOŠKA KMETIJA PODGRAJŠEK
Črešnjevec 104, 2310 Slovenska Bistrica

Oglejte si našo ponudbo Kontakt in zemljevid

EKOLOŠKA KMETIJA PODGRAJŠEK

Črešnjevec leži v občini Slovenska Bistrica na 294 metrih nad morjem. Zraven cerkve sv. Mihaela se že od leta 1831 nahaja kmetija PODGRAJŠEK. Narava na tem območju omogoča, da se je človek že od nekdaj ukvarjal s pridelavo sadja in ostalih kmetijskih pridelkov. Jabolka s tega področja so bila zelo cenjena že na dunajskem dvoru.

Kmetija Podgrajšek smo se preusmerili v ekološko sadjarstvo (7 ha) in poljedeljstvo (17 ha) leta 2002 ter smo od takrat prepoznavni pod blagovno znamko BioPodgrajšek. Prej smo bili živinorejska kmetija, a postopoma smo se usmerili v lastno pridelavo in predelavo. Glavna panoga je pridelava jabolk Topaz. Zraven jabolk BIO TOPAZ je v naši ponudbi še veliko več. Oskrbite se lahko z okusnimi 100% izdelki iz jabolk: čips, krhlji, sok in kis. Za razvajanje vaših brbončic imamo v ponudbi zgodnjo sorto jabolk SANSA ter hruške Uta in Conferans.

Na njivah pridelujemo žita (pšenica, pira, ajda, proso, ječmen, oves, koruza, buče, rž).  Ta predelujemo v moko, zdrob, kašo in kosmiče. Meljemo v lastnem mlinu, s tem zmeraj skrbimo za svežo ponudbo, kar je pri ekološki pridelavi zelo cenjeno in pomembno.  V ponudbi imamo 100% bučno olje iz buče Golice.

Trenutno izdelke tržimo v domači prodajalni na Črešnjevcu, v specializiranih EKO trgovinah in njihovih podružnicah po vsej Sloveniji, oskrbujemo osnovne šole in vrtce ter smo prisotni na EKO tržnici v Europarku in tržnici v Slovenski Bistrici.

Nudimo razne usluge: predelava sadja (stiskanje v sok, pasterizacija in polnjenje v embalažo), predelava žit (čiščenje, luščenje, mletje), izobraževanje na kmetiji, turistični ogledi, strojne usluge (mulčenje, česanje, brananje, oranje, okopavanje jabolk idr.).

Naši EKO izdelki so certificirani z ekološkim certifikatom Inštituta za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru. Prav tako so večletni dobitniki številnih priznanj in odličij. Naša ponudba izraža kvaliteto,  kar nam potrjujejo redne, zadovoljne stranke, ki se rade vračajo po izdelke že vseh 16 let. Ob tem prihajajo vedno novi kupci, ki znajo ceniti zdravo, ekološko in domačo hrano.

 

 

Naša ponudba

pšenica

 

Cena: 1,30 €/kg
pšenica

KONTAKT

Stopite v kontakt. Pošljite sporočilo:

Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem