Ekološka kmetija Planko&Kleh
Ekološka kmetija Planko&Kleh
Lekmarje 14, 3264 Sveti Štefan

Oglejte si našo ponudbo Kontakt in zemljevid

Ekološka kmetija Planko&Kleh

V gričevnatem svetu Kozjanskega se nahaja kmetija, kjer s kozjo čredo sobivava Maruška Planko in Skaš Kleh. Pri svojem delu staviva na sonaravnost in organski razvoj. Tako sva po skromnih začetkih z leti povečala število kozjih partneric in se obenem učila umetnosti pridobivanja dobrot iz njihovega mleka, ki ga namolzeva ročno.

V butični sirarni iz darov naših prijateljic nastajajo skuta, jogurt in raznovrstni siri. O njihovi kakovosti ne govorijo samo priznanja, temveč tudi zadovoljne stranke, ki cenijo ekološko pridelavo in predvsem najino predanost.

Če je predelava mleka meditacija, postanejo kozje dobrote umetnina, sirarna pa kreativna delavnica! V takem okolju kozje dobrote pridobijo magičnih moči, ki nam obudijo čute in krepijo zdravje.

Na kmetiji, ki jo krasijo tudi lešnikovi nasadi, je prostor tudi za prosto pašo kokoši in rac.


  • Certifikati BIO/EKO pridelava

  • Ekoloski Ekoloski
     

Naša ponudba

sirotka sirotka iz kozjega mleka

Cena za 1 liter sirotke je 1.5 €. Če pa potrebujete večjo količino sirotke za umivanje ali za prehrano živali se lahko dogovorimo za drugačno embalažo in ceno.
Možna je dostava v Ljubljano, Krško in Šmarje pri Jelšah
Sirotka velja za enega najbolj zdravih mlečnih napitkov, saj vsebuje veliko mlečnih beljakovin.
Med procesom izdelave sira kot stranski produkt nastane sirotka, ki v primerjavi z ostalimi mlečnimi izdelki vsebuje zelo malo maščob. Prav razmerje med maščobami, beljakovinami (albumini) in rudninami je tisto, ki sirotki daje sloves izjemno zdravega živila.
Sirotko je že pred skoraj dvema tisočletjema in pol kot hrano in za zdravje priporočal Hipokrat. Paracelsus je na primer vedel, da se sirotka izkaže z zdravilnim delovanjem v primeru zaprtja in prebavnih težav, revmatizma, težav s kožo in tuberkuloze. Splošno priznano je bilo tudi njeno zdravilno delovanje pri putiki.
Morda še droben nasvet … Sirotka je dobra tudi za hišne ljubimce. Če je vaš kuža ali muca bolna, mu tudi lahko odstopite skode 

Cena: 1,50 €/l
sirotka sirotka iz kozjega mleka

KONTAKT

Stopite v kontakt. Pošljite sporočilo:

Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem