Kmetija Camplin

Kmetija Camplin

Bogojina 107, 9222 Bogojina

Oglejte si našo ponudbo Kontakt in zemljevid

Kmetija Camplin

Smo srednje velika kmetija, usmerjena v poljedelstvo in vinogradništvo. Skozi zgodovino smo se razvijali in povečevali pridelovalne površine. Po menjavi generacije in prenosu kmetije na mladega prevzemnika v letu 2010, smo se na podlagi tržne niše v večji meri usmerili v pridelovanje oljnih buč. V letu 2012 smo osnovno kmetijsko dejavnost razširili z registracijo dopolnilne dejavnosti na kmetiji in s tem začeli s prodajo bučnega olja, izključno na domači kmetiji. Med drugim na kmetiji prodajamo tudi vino, jajca in krompir.

 

Na naši kmetiji ponujamo BUČNO OLJE iz semen bučnic, ki smo jih pridelali na naši kmetiji na podlagi ustreznih agrotehničnih ukrepov. Bučno olje je domače; jedilno nerafinirano; sestavine: 100% bučno olje.

Bučno olje ima svojo visoko vrednost, saj je vse bolj znano kot zelo kakovostno in predvsem zdravo olje. Bučno olje je bogato z vitamini A, B1, C, D in E, ki varujejo ožilje in preprečujejo staranje, poleg tega pa bučno olje in naravni farmacevtski izdelki iz buč lajšajo tudi težave pri povečani prostati.

Bučno olje je začimba, pomembno živilo in hkrati zdravilo. Je lahko prebavljivo, okusno in pomeni obogatitev polnovredne prehrane. Je nepogrešljivi del vsake kuhinje.

Kvalitetno bučno olje prepoznamo po njegovi viskoznosti, prijetni aromi in temno zeleni barvi. Prijelo se ga je tudi ime "ZELENO ZLATO."

Naše kvalitetno BUČNO OLJE potrjujejo vsakoletna priznanja na ocenjevanju DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ na Ptuju.

Na naši kmetiji ponujamo:

BUČNO OLJE

polnjeno v:

- 1 l steklena embalaža

- 0,5 l steklena embalaža

- 1 l plastična embalaža

- 0,5 l plastična embalaža

KAKOVOSTNO VINO

- točeno (mešano in sortno)

KROMPIR

JAJCA (iz talne hlevske reje).

 

Ob obisku BOGOJINE, ki je pomembna turistična točka ali pa če se samo peljete mimo vasi vas bodo smerokazi usmerili, da boste z lahkoto prišli do naše kmetije.

 

1. Potopite se v svet buč in doživite bučno zgodbo!

Za avtobusne izletnike in manjše skupine po predhodnem dogovoru, na kmetiji ponujamo naslednje aktivnosti:

  • S pomočjo videa vas bomo v demonstracijskem prostoru popeljali v skrivnosti pridelave bučnega olja (od njive do mize).
  • Predstavili vam bomo delovanje naše kmetije (osnovna in dopolnilna kmetijska dejavnost) in pripravili pokušino bučnega olja in drugih proizvodov iz bučnega semena (pražene bučnice, bučna semena oblita s čokolado, bučni liker, bučni namazi, hladno stiskana olja…).
  • Ogledali si boste video-kulinarično delavnico o receptih iz buč, bučnega semena in bučnega olja.
  • Ogledali si boste vzorčni nasad jedilnih in okrasnih buč (v mesecu avgustu, septembru in oktobru).
  • Pripravili vam bomo degustacijo domačega vina in različnih vrst medu.
  • Predstavili vam bomo Lokalno trgovino Zadruge Žitek na kmetiji. Imeli boste možnost nakupa pridelkov in izdelkov Pomurskih pridelovalcev.

Skupina šteje do 40 oseb.

Vsak obiskovalec prejme darilo.

 

Doživite bučno olje,

doživite zeleno zlato.

 

2. Demonstracijski center

Demonstracijski center predstavlja središče za usposabljanje, prikaz in deljenje strokovnega znanja ter izkušenj na področju kmetijstva. Je stičišče znanosti, gospodarstva, izobraževanja in kulture.

V svojem primarnem poslanstvu navduševanja za enkratno atraktivno doživetje z aktivnostmi v centru nagovarjamo predvsem turiste, organizirane skupine, društva, zavode in podjetja. Tako so namenjene različnim deležnikom – od partnerskih podjetij, pa vse do končnih uporabnikov.

Ker želimo svoje znanje prenesti na otroke in mlade, pripravljamo in organiziramo različne prilagojene izobraževalne dogodke za osnovne in srednje šole, fakultete in druge strokovne ustanove. Z izobraževanjem otrok in mladine pa posledično prenašamo znanje tudi na njihove družine ter učitelje.

V prostih terminih je center kot konferenčni prostor oz. sestankovalnica na voljo za raznovrstne dogodke. Na površini 35 m2 in opremljen z multimedijsko opremo omogoča organizacijo sestanka, konference, mreženjskih dogodkov in drugo.

Med odmori ali ob zaključku dela vam lahko postrežemo tudi z okrepčilom.

 

3. Trgovina z lokalno ponudbo

 

Naša ponudba

×

Opozorilo!

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

KONTAKT

Stopite v kontakt. Pošljite sporočilo:

Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem