Ekološka kmetija Burgar
Ekološka kmetija Burgar
Tacenska cesta 151, 1211 Ljubljana - Šmartno

Oglejte si našo ponudbo Kontakt in zemljevid

Ekološka kmetija Burgar

Nahajamo se na robu Ljubljanske kotline v Tacnu pod Šmarno goro.
Tradicija naše kmetije sega v leto 1930, na njej trenutno gospodari že 3. generacija. Ves čas je bila to majhna samooskrbna kmetija, kjer smo pridelovali vsega po malem, večinoma za lastne potrebe, viške smo tudi prodali.
Trenutno so naše glavne dejavnosti pridelava zelenjavnih sadik, pridelava ekološke zelenjave in pridelava žit, ki jih sami meljemo v moke in zdrobe, nekaj pridelkov tudi predelamo v izdelke. Še vedno pa redimo tudi živali, predvsem kokoši nesnice (talna reja na nastilju iz slame), ki so hranjene z domačo hrano pridelano na ekološki način, ter vsako leto zredimo kakega prašiča za lastne potrebe. S tem zaključimo naravni krog in tako pridobimo še kako pomembna naravna gnojila za rast rastlin.
Vse sadike, ki jih sadimo, vzgojimo sami. Prav tako pridelamo veliko lastnih semen, svojo semensko banko pa poizkušamo iz leta v leto vzdrževati in če je možnost dopolnjevat s sortami, ki jih še nimamo.
Ko smo se leta 2000 začeli ukvarjati s pridelavo zelenjave tudi za prodajo, smo sprejeli odločitev, da trg za naše pridelke poiščemo prvenstveno v domačem okolju. Zato smo na kmetiji uredili trgovinico, kjer še danes prodamo večino pridelkov.
S tem smo nase prevzeli moralno odgovornost, da so naši pridelki vzgojeni na naraven in zdrav način, saj če ne bi bilo zaupanja bližnje okolice, tudi stalnih kupcev, ki obiskujejo našo kmetijo, ne bi bilo.
V letu 2016 smo vstopili v postopek certificiranja za ekološke kmetije, da ne le z delom ampak tudi s certifikatom dokažemo našim kupcem, da pridelujemo zdravo zelenjavo. Pridelki iz ekološke pridelave so pridelki najvišje kakovosti, saj so pridelani na popolnoma naraven način, v sozvočju z naravo in človekom. Prav tako jih odlikuje višja vsebnost hranilnih snovi in poln, bogat okus.


  • Certifikati BIO/EKO pridelava

  • Ekoloski Ekoloski
     

Naša ponudba

Sezonska zelenjava

naročilo na www.kmetija-burgar.si 

Cena: Za ceno pokličite na 041 694 456
Sezonska zelenjava

KONTAKT

Stopite v kontakt. Pošljite sporočilo:

Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem