Kmetija Čemas - Pri Peričinih
Kmetija Čemas - Pri Peričinih
Zilje 19, 8344 Vinica

Oglejte si našo ponudbo Kontakt in zemljevid

Kmetija Čemas - Pri Peričinih

Majhna Kmetija Čemas – Pri Perčinih (domače ime) se nahaja ob Kolpi na jugovzhodnem delu Slovenije, na izrazito kraškem območju Krajinskega parka Kolpa. Med 150m in 300m nadmorske višine kmetujemo po ekološko dinamičnih metodah. Od leta 1990 redimo ovce, slovensko avtohtono pasmo Jezersko-sočavsko s kontroliranim poreklom (trop v kontroli). Pri nas lahko kupite zdrave jagenčke s poreklom za nadaljno rejo ali zakol.

Ukvarjali smo se s pridelavo zelenjave in pridelavo ekoloških semen, saj so naše obdelovalne površine razdrobljene ter odmaknjene tudi v neokrnjeno obrobje gozda. Velika večina v sloveniji pridelana ekološkega semena v prodaji je zrasla pri nas, najdete jo pod blagovno znamko Amarant.

Naša posebnost so neravne površine na izrazito razgibanem terenu, odmaknjenost ter sožitje z naravo. Nadaljujemo s pridelavo po ekoloških smernicah, vendar se nismo več odločili za pridobitev certifikata.

Naši večinoma ročno pridelani sezonski pridelki se količinsko ne morejo kosati z velikimi kmetijami, vam pa zato lahko zagotovimo 100% kvaliteto in okus narave! Okusite našo ponudbo, ne bo vam žal!

Naša ponudba

ČESEN Semenski Slovenski avtohtoni Jesenski Anka

Zaloga omejena. Tudi izstročen (samo za sadit - več sadik na kg)

CENA ODVISNA OD TIPA SEMENSKEGA MATERIALA IN KOLIČINE NAROČENEGA in se giblje od 9€ do 14€.

Slovenska avtohtona sorta česna Jesenski Anka, v sortno vrsto vpisana, je posebna. Vsaka glavica požene cvetni nastavek, ki dozori v bučko polno semenskih čebulčkov. Iz teh naslednje leto zraste v slabših razmerah (vreme, lega pridelovalne površine, založenost zemlje s humusom) ali enoletna čebulica (glavica z enim strokom) ali glavice različnih dimenzij in števili strokov v njih.

Število pridobljenih sadik v kg semenskega materijala je odvisno katero frakcijo izberete in velikosti glavic, 100% izkoristek strokov. 

Cena: 12,00 €/kg
ČESEN Semenski Slovenski avtohtoni Jesenski Anka

KONTAKT

Stopite v kontakt. Pošljite sporočilo:

Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem