Kako prepoznamo sveže šparglje?

Kako prepoznamo sveže šparglje?

2017-04-01 09:24:18

Kako prepoznamo sveže šparglje?

V aprilu začnejo poganjati šparglji ali beluši.

Šparglje uživamo čimbolj sveže, najbolje da še isti dan ko so nabrani, saj jim daljše hranjenje ne dene dobro. S shranjevanjem začnejo leseneti in se osmrdijo pri vrhu.

Špraglje vedno povohamo!

Šparglje je potrebno povohati pri "glavi". Pri večjih ali starejših povohamo vsak vršiček šparglja. Če so stari, začnejo tam smrdeti. POZOR: če šparglje kupujete v trgovini, jih najprej povohjate z nekaj razdalje in ne od blizu! Kmalu boste ugotovili zakaj :)

 

Sveži šparglji še niso "leseni"

S hranjenjem šparglji lesenijo. Najprej lesenijo na dnu, potem pa vedo višje. Ker oleseneli del ni dober, moramo vedno pred pripravo spodnji del odlomiti, Nežno z obema rokama primemo čim nižje in ga poskusimo prelomiti. Tam, kjer se bo najnižje prelomil, od tam naprej je dober. Spodnji oleseneli del zavržemo.

 

Če šparglji niso sveži, se bodo prelomili šele višje gor ob steblu. Zato je dobro, da jih shranjujemo tako, da zagotovimo vlago na odrezanem delu. To storimo tako, da jih zavjemo v snop in na spodnji del poveznemo vrečko in jo spodaj pritrdimo z elastiko.

 

Preverite ponudbo špargljev >

 


 

Za vas je objavo pripravil:


Tomaž Kregar


 
Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem