Kmetija Pr Turk
Kmetija Pr Turk
Rovte 8, 4244 Podnart

Oglejte si našo ponudbo Kontakt in zemljevid

Kmetija Pr Turk

V slikoviti vasici pod Jamnikom, sredi neokrnjene narave je skrita mala vasica Rovte (490 nmv). Manj kot 20 hiš, razporejenih po stari vaški ureditvi na “kmete” in “kajže”, nudi prijetno zavetje pred vso dandanašnjo norostjo tega sveta.

Vasica izžareva edinstveno energijo stoletne povezanosti človeka in narave in s tem popotniku skoznjo podari občutek globokega miru in spokojnosti.

Tam boste našli tudi KMETIJO TURK, prežeto s stoletno tradicijo sonaravnega sadjarstva in izvrstne žganjekuhe.

Rovte so oddaljene od vsakodnevne naglice, a pravzaprav le dobrih 15 MINUT VOŽNJE iz gorenjske avtoceste (izhod Kranj zahod, preko Besnice ali Podtabor, preko Podnarta).

DOBRODOŠLI!

Naša ponudba

kis jabolčni

Jabolčni kis je eno najstarejših zdravilnih sredstev človeštva in je bil do 20. stoletja sestavni del vsake domače apoteke. O njegovih dobrodejnih lastnostih je pred 2.400 leti pisal že Hipokrat, ki ga je priporočal kot odličen pripomoček proti obolenjem dihalnih poti in proti prebavnim motnjam. Rimski legionarji so jabolčni kis mešali z vodo in ga pili za okrepitev in osvežitev – bil je njihova vsakodnevna zmagovita pijača. Sveta Hildegrada ga je v srednjem veku priporočala kot zdravilo, ki očisti iz telesa kar je smrdljivega in skrbi, da gredo jedi svojo pravo pot. V današnjem času pravi domači jabolčni zopet pridobiva na svojem pomenu.

Na kmetiji Turk proizvajamo naravno moten jabolčni kis pridelan iz kakovostnih jabolk z domačega sadovnjaka, odlikuje pa ga bogata aroma.

Za vse gurmane imamo v naši ponudbi kisa tudi ZELIŠČNI JABOLČNI KIS in ČEMAŽEV JABOLČNI KIS. Z njim si boste lahko pripravilo odlično solato ali pa ga uživali kot dnevni eliksir moči. Pripravili smo ga v ličnih, 500 ml polnitvah in  

Cena: Za ceno pokličite na 04 530 66 66 ali 041 608 642
kis jabolčni
×

Opozorilo!

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

KONTAKT

Stopite v kontakt. Pošljite sporočilo:

Ne zamudite več nobene ponudbe!
NAROČITE SE NA E-NOVICE
×
Ta spletna stran uporablja piškotke (cookies), da se lahko z njihovo pomočjo prilagaja vam, ki ste jo obiskali.
Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o tem